top of page

Om Eventyrenes Klub

Finland (14)

Denne klub skal IKKE forveksles med Eventyrernes Klub / Adventurers Club oprettet af Polarforskeren Peter Freuchen i 1938.

Tryk her for at komme til Adventurersclub.dk

Eventyr, fjerne egne, norden, opdagelsesrejser, den nordiske mytologi, overnatning under åben himmel, madlavning i det fri og fortællinger omkring "Det Store Runde Bål" er klubbens samlingspunkt.

 

Klubbens medlemmer deler fascinationen over vores forfædres nysgerrighed og mod til at udforske

verden og tage på farefulde ekspeditioner mod det ukendte. Dengang eventyrene havde en anden dimensionen end vi kender idag. Da verden var uopdaget og de virkeligt store eventyr udviklede sig.

 

Vi søger dybere i historien om de mangfoldige kulturerers udvikling på alle kontinenter fra en tid hvor guderne og overtro i større omfang spillede en central rolle i folks hverdag. 

 

Mystikken omkring den nordiske mytologi og de abstrakte kraftfulde fortællinger er et væsentligt omdrejningspunkt. Vi ønsker at ære vore forfædre ved at forsøge at forstå den gamle verden bedre. Der skænkes altid den gamle ædle drik, mjød i hornene til bålfortællingerne og udøves diverse klubritualer.

 

Eventyrfortællingerne strækker sig vidt og kan være fra nær og fjern.

De kan rumme historier fra de nordiske guder til polynesiske sagn, pyramider, underjordiske huler, fundne gravskatte og nærliggende lokale jættestuer og helleristninger til egne rejseoplevelser.

Og alt derimellem.

Medlemmerne kan have gennemførte ekspeditioner, som første dansker nogensinde

eller opdagelse af unikke steder med glæde og passion for at drage på opdagelse i de nordiske lande, gerne lokalområder, med den nordiske mytologi som rejseledsager og inspiration.

 

Flere gange årligt mødes klubbens medlemmer for, at dele eventyr, og for at inspireres til

fremtidige rejser, og for at høre historier fra nære og fjerne egne og lytte til sagn og myter og tage ud på togter i Danmarks pragtfulde natur med overnatning i det fri.

 

Klubben  gemmer på adskillige artefakter og stykker af historie, indsamlet af klubbens medlemmer fra hele verden, til minde om rejser til fjerne afkroge af verden. Disse forskellige genstande kan medbringes som del af fortællinger eller blot som inspiration til bålsnakken om nye og gamle eventyr tilbage fra livet der var engang.

  • Black Instagram Icon
bottom of page